Eli toisinsanoen ihanainen lohivoileipäkakku. Tämänkaltaisia ohjeita on liikkeellä monta ja jokaisella on oma tapansa tehdä tämä juhlien kestoherkku (jota itse emäntä harvoin pääsee maistamaan ellei ole itselleen piilottanut etukäteen palasta). Levitän tässä nyt myös oman versioni :)

 

 - paahtoleipää (esim. 16 siivua vaaleaa ja 16 siivua tummaa-->2 vierekkäin ja 4 peräkkäin)
- kostutukseen sitruunavettä tai maitoa; itse kostutan yleensä joka toisen kerroksen sitruunalla ja joka toisen maidolla

täyte:
- 400g lämminsavulohta
- 400g kylmäsavulohta
- 3rkl sitruunamehua
- 400g ruohosipuli tuorejuustoa
- 200g maustamatonta tuorejuustoa
- 1prk ranskankermaa
- ripaus sitruunapippuria - Ruohosipulia

kuorrutus:
- 400g maustamatonta tuorejuustoa
- ranskankermaa
- tarvittaessa maitoa "löysentämään"

koristelu:
- 100g kylmäsavulohta/lämminsavulohta; tämäkin taas taiteilijan ratkaisun mukaan, usein laitan vähän molempia
- ruohosipulia silppuna
- sitruunaa
yms.

ohje:
- pilko kylmäsavulohi ja lämminsavulohi erikseen pieniksi kuutioksi. (muista säästää osa koristeluun)
- leikkaa paahtoleivistä reunat irti
- sekoita 400g ruohosipulituorejuustoa + 200g maustamatonta tuorejuustoa + 1prk ranskankermaa ja vatkaa kuohkeaksi n.5min
- jaa kahteen kippoon ja laita toiseen kylmäsavulohta ja toiseen lämminsavulohta
- levitä ensimmäinen kerros leipiä leivinpaperille ja kostuta maidolla
- levitä täytettä leipien päälle ja laita päälle vielä ruohosipulisilppua
- lado päälle uusi kerros leipiä, kostuta, levitä täyte ja ripottele ruohosipulisilppua jne.
Tee esim. neljä kerrosta tai niin paljon kuin täytettä riittää - muista jättää viimeinen kerros ilman täytettä-->siihen tulee kuorrutus. Peitä kelmulla ja laita pieni paino päälle (esim leikkuulauta) ja eikun jääkaappiin mehustumaan, mitä kauemmin sen parempi, eli vaikka seuraavaan päivään.

Tee kuorrute sekoittamalla ainekset keskenään ja sitten eikun koristelemaan!

Sovella täytteiden kanssa oman mielesi mukaan ja maistele mutta muista säästä täytteitä myös kakun väliin :) Niin ja muista ottaa itsellesi palanen talteen ennenkuin päästät vieraat kakun kimppuun.

http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/144226/1351509510_img-97a23a476ed4a77d885ffa6e77871a22.jpg