Tässäpä oiva pikkusuolanen vaikkapa illanistujaisiin! Jossain ruokaohjelmassa tätä tehtiin ja siitä siis ohjeenkin sain:) Kyseessä siis Tortano-niminen leipä. Ja muuten, salaatin kanssa aivan oivallinen lounaskin!

1 leipä


15g tuorehiivaa

3dl haaleaa vettä
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl suolaa
6 1/2dl jauhoja (esim durum 2dl+ loput erikoisvehnäjauhoja)

Täytteeksi kelpaa lähes mikä vaan, kuvassa olevassa herkussa on ilmakuivattu kinkkua, mozzarellaa, fetaa, kirsikkatomaattia ja vähän aurinkokuivattuja tomaatteja.

Murenna hiiva kulhoon ja lisää vesi,öljy,hunaja ja suola. Sekoita vähitellen joukkoon jauhot ja samalla alusta kunnes taikina on kimmoisaa.Kohota liinan alla 30 minuuttia. Painele taikina noin 1cm paksuksi levyksi(kuten korvapuusteja tekisi). Asettele täytteet siten että toiselle pitkälle sivulle jää tilaa jotta saat rullan suljettua. Reuna kannattaa kostuttaa vedellä jotta liimaantuvat toisiinsa. Kierrä taikina rullalle ja sinetöi hyvin reunat kiinni. Käännä rulla rinkiläksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja kohota leipää sen aikaa pellillä liinan alla. Aseta pelti uunin keskiosaan ja alenna lämpö 200 asteeseen. Kypsennä noin 20-25 minuuttia ja jäähdytä hetki ennen syömistä


http://mediaserver-2.vuodatus.net/g/1/144226/1351509528_img-d9a5678d6354d49d4e42b473852175ab.jpg